Danish Arts Fest

VELKOMMEN

August 2019 vil Danmarks nyeste operafestival se dagens lys. Det sker på Engestofte Gods på Lolland.

Her vil festivalen, som er bygget op om to hovedopsætninger, både give adgang til kanoniske værker og samtidig udvide det danske opera-repertoire, samt muligheden for at nyde den lokale natur.

Du er hermed inviteret til at være en del af udviklingen af opera i Danmark.

VORES HISTORIE

Danmark er et paradis for kultur, kunst, musik, dans teater og mode. Danmark har det hele, året rundt. Men trods det at Danmark er udnævnt som det lykkeligste land som prioriterer naturen og udendørsaktiviteter, så har vi endnu ikke i større grad taget den europæiske tradition med operafestivaler til os.

Gennem nogle år er vores festivals grundlæggere blevet stadigt mere opmærksomme på dette store hul i det danske operamiljø. Derudover blev det også tydeligt hvilke muligheder den danske natur bød på, både som hjem for eksisterende operaværker, men også som en rede, hvor nye, dansksprogede operaer kan fostres og vokse så naturligt, som de træer, der omgiver deres opførelsers rammer. Ved at stifte en ny kunstfestival på Engestofte Gods, skaber vi en ny arena, hvor opera kan nydes i en natur hvis skønhed er uden sidestykke.

2019 vil være vidne til stiftelsen af Danmarks nyeste sommerfestival, men med sin helt egen stil. Danish Arts Fest vil promovere en ny måde at nyde opera på ved samtidigt at byde på eksisterende en-akts-operaer, og nye dansksprogede operaer skabt specifikt med henblik på uropførelse under festivalen. Værkerne vil blive bragt til live af de bedste unge kunstnere fra hele verden.

Danish Arts Fest ser ud til at blive en vigtig kraft på den danske og nordeuropæiske opera scene og har ramt en forfriskende ny måde at præsentere nye værker ved siden af forsømte guldkorn fra fortiden. Jeg ønsker projektet alt success og jeg er begejstret for muligheden for at bidrage en smule som bestyrelsesmedlem

– Andrew Mellor, Journalist og kritiker